Cибиу-Куртя де Аржеш – Турда-Хорезу

Русе – Куртя де Аржеш  – Cибиу -Хорезу
(3-дневна екскурзия)

1 ден: Отпътуване от Разград в 6.00, от Русе в 7.00 ч. . На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя де Арджеш., основан 1512 год./ Куртя-де-Арджеш – град в Румъния, на р. Арджеш, в Южните Карпати, курортно селище. 17 хил. жители. Основан в 14 в., бивша резиденция на епископите и князете на Влахия/. Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./. Пристигане в Сибиу в късния следобед. Разглеждане на Сибиу – историческия център: Централният площад с католическата църква и Кулата на старото кметство, дворецът „Брукентал“, Малкият площад, площад Хюет, Мостът на лъжците. Настаняване. Нощувка.

2 ден: Закуска. 2 ден: Закуска. Свободно време в Сибиу или посещение на най-атрактивната Солна мина Турда. На връщане от Турда кратък престой и обиколка на Алба Юлия  .Нощувка.

3 ден: Закуска. Продължаваме към Манастир Хорезу с посещение на най-големия манастирски комплекс във Влахия, основан 1690г, шедьовър в стила Бранковяну, включен в културното наследство на ЮНЕСКО, известен с богатата скулптурна украса, религиозните композиции, колекцията от фрески и икони. Град Хорезу се намира в окръг Вълча между градовете Ръмнику Вълча и Търгу Жиу. Това малко градче е основният керамичен център в страната, той привлича много румънски и чуждестранни туристи. Керамиката на Хорезу, изкуство от векове, бе регистрирано през 2012 г. в списък на нематериалното световното наследство на ЮНЕСКО. Използваната глина е уникална и се намира само на хълм Улмет, близо Хорезу. Тук могат да се видят най-великите майстори грънчари от региона, които работят с глина през цялата година, създатели на различни форми и местни символи. Сред 27-те семейства на грънчари в града всяко едно от тях предлага обиколка на ателието си на туристи и предлага своите продукти.Пристигане в Русе и Разград вечерта.

Дата: 29.04-01.05
Цена: 249 лв от Русе 

Отпътуването от Разград е при мин. 10 човека.

Цената включва:
– транспорт с лицензиран автобус *** 
– 2 нощувки със закуска в хотел 2 / 3* в Сибиу 
– посещение на манастира в Куртя де Аржеш и манастина Хорезу
– екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
–   вход за манастира – 4 ЛЕИ
– галерията Брукентал в Сибиу – 12 ЛЕИ

-вход за Солна Мина в Турда- 60 ЛЕИ

– Застаховка – 3 лева на човек