Япония 

15.04.2024

10 дни, 7 нощувки

 • Япония
 • Самолет София
Изхранване:Bed & BreakfastЦена
2 възрастни13886 лв

В цената се включва:

 • Самолетни билети София  – Истанбул – Токио; Осака – Истанбул – София  с включени летищни такси  и чекиран багаж 2х20 кг. разпределен в 2 куфара, ръчен багаж до 8 кг. с размери 23x40x55;
 • 3 нощувки със закуска в хотел в Shinagawa Prince Horel (Main tower) 4* или подобен в Токио;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* (или подобен)  в Такияма;
 • 2 нощувки със закуска в хотел New Hankyu Kyoto Hachijo 4* или подобен в Киото;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Vishio Osaka 4* или подобен в Осака;
 • 6 вечери ( без включени напитки);
 • 3 обяда (без включени напитки);
 • Обслужване на място от местен екскурзовод на английски език;
 • Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти и носене на кимона;
 • Полудневна екскурзия до Фуджи Йошида и Хаконе с вкючени транспорт и входни такси;
 • Пътуване от Токио до Каназава с Шинкансен влак – стрела / билет с резервирано място /;
 • Пътуване от Каназава до Ширакава – Го и до Такаяма с автобус;
 • Полудневен тур в старата част на Такаяма;
 • Пътуване от Такаяма до Киото през Нагоя с влак Експрес и Шинкансен влак – стрела / билет с резервирано място /;
 • Посещение на спектакъл Гион Корнър  в Киото;
 • Целодневен тур на Киото и Нара с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
 • Трансфер с автобус от Киото до Осака;
 • Посещение на Обсерваорията в Осака;
 • Посещение на Мол в Осака – последния ден;
 • Отделно транспортиране и доставка до  хотела на багажа от Токио до Киото  – дни 5 и 6;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
 • Представител на туроператора по време на цялото пътуване.

В цената не се включва:

 • PCR тест за COVID-19 при отпътуване Япония (при условие, че има наложено такова изискване).
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID – 19 покритие ( от 121 до 180 дни преди дата на отпътуване цената е ок. 5,25% от стойността на договора вкл. и Ковид покритие).
 • Лични разходи.

Ден 1

15.04.2024
Полет с Турските авиолинии от летище София – Терминал 2 за Истанбул в 21:10. Транзитен престой и полет за Токио в 02:20 часа.

Ден 2

16.04.2024
Пристигане на летище Ханеда в Токио в 19:25. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в хотел Shinagawa Prince Hotel  4*. Нощувка.

Ден 3

17.04.2024

Закуска. В 08:45 среща с екскурзовода в хотела и целодневен тур с разглеждане на будисткия храм Сенсо – Джи – разположен в района на Асакуса. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Свободно време за шопинг в търговската улица Накамисе, чиято дължина е само 250 м., но е шумна, многолюдна и празнична, изпълнена с десетки малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. За да се почувствате част от местната култура и традиции в В 10:30 следва специална церемония с обличане на японски кимона. Свободно време за обяд. Програмата продължава с изкачване и наблюдение на кулата Токио Скай Трий, втората по височина в света след Бурж Халифа със своите забележителни 634 м. Следваща част от програмата е посещението на уникалния Мирайкан – Музеят на бъдещето. Това ултрамодерно място ще ви отведе в света на науката, практически и интерактивни експонати, завладяваща изложба по роботика, както и хуманоидни роботи, с които можете да разговаряте.  На път към хотела, от автобуса ще видите района на Площада на Централната гара и нейната красива тухлена червена сграда, построена през 1914 г. Токийската гара е една от най-натоварените в света и обслужва до 4000 влака всеки ден, сред които и  прочутите японски влакове – стрела Шинкансен. Мрежата от високоскоростни влакове т.н. „Нова магистрала“ между най-големите градове в страната започна да се строи за Олимпиадата през 1964 г. Първото осъществено пътуване с такъв влак е по маршрута между Токио и Осака. Скоростта на съвременната композиция достига 320 км./ч. Графикът за отпътуване и пристигане се спазва до секунди. Преминаване покрай Токийската кула – построена през 1958 г., която представлява телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка „Шиба“,  с височина 333 м., тя се нарежда сред най-високите самоносещи стоманени кули в света. Има решетъчна структура и в съответствие с авиационните норми за безопасност е оцветена в оранжев и бял цвят. Връщане в хотела в 18:00 ч. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 20 ч. Нощувка.                

Ден 4

18.04.2024
Закуска. В 7:45  среща с екскурзовода и отпътуване за целодневен тур до Фуджи Йошида и Хаконе с автобус. В 10:15 посещение на Аракураяма Сенген парк, където се издига величествено красивата Чурейто Пагода. В средата на април в парка може да се наблюдава цъфтежът на над 650 Йошино черешови дървета наведнъж, притегателна точка за много туристи от страната и чужбина. Тук от наблюдателната площадка се открива спираща дъха гледка в съчетание на Пагодата, планината Фуджи и килим от нежен вишнев цвят. Обяд в Ошино Шиноби но Сато до 13 ч. Турът продължава с посещение на Музея на открито в Хаконе, чиято цел е да  пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Връщане в Токио в 18:30. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

Ден 5

19.04.2024
Закуска. Напускане на хотела в 8:15 ч. и трансфер към гарата на Токио /багажът се транспортира отделно до Киото, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за нощувката в този ден в Такаяма/. Отпътуване с Шинкансен за Казанава, пристигане в 12 ч. Следва тур в града и обяд на бюфет в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на градината Кенрокуен – една от трите най-големи градини в Япония, построена по време на периода Едо от клана Маеда и известна с невероятната си красота през всички сезони, изключително подходяща за разходки и фото-паузи. Следва трансфер до известното селище Ширакаваго, което се състои от 30 селски къщи построени в традиционния стил „гашо“ – живописен пример за японска архитектура от планинските райони. Някои от къщите са строени преди повече от 300 години, изградени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. Посещение на най-голямата в селището Вада къща. Трансфер до Такаяма и настаняване в хотел Takayama Ouan 4*. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

Ден 6

20.04.2024
Закуска. В 08:30 пешеходен тур в Стария град на  Такаяма – един от малкото японски градове  запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. Следва посещение на Такаяма Джиня – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога за офиси, за стаи за гости и жилищни помещения на местната правителствена служба. В 11.00  трансфер до гарата в Такаяма и отпътуване с високоскоростен влак за Киото, през Нагоя. Преди това е необходимо да си предвидите време за закупуване на напитки и храна за обяд, по време на пътуването с влака – стрела. В 15.45 пристигане в Киото и трансфер до  историческия квартал Гион. От 18:00 до 19:00 ч. следва спектакъл, по време на който ще се запознаете с традиционните седем сценични изкуства на Япония – приготвяне на чай, икебана, танц на гейши, комедия  кьоген, изпълнение на кото. В 19.30 вечеря в местен ресторант. Настаняване и нощувка в хотел  New Hankyu Kyoto Hachijo 4* в Киото.

Ден 7

21.04.2024
Закуска. В 09:00 се започва целодневен тур на Киото и Нара. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Програмата започва с посещение на златния храм Кинакуджи – заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета.. Следва известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Свободно време за обяд в Арашияма – приятен туристически район в Киото, който е особено красив през пролетта. Районът е изпълнен с магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. Трансфер до Нара, първата столица на Япония – първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на Касуга-тайша Шрине, шинтоистки храм – светилище на семейство Фудживара, създадено през 768 г. Интериорът е характерен с множество бронзови фенери, както и външни каменни фенери, водещи към храма.  Следва разглеждане на Тодайджи храм – наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Няма как да пропуснем впечатляващия парк на сърните – един от най-старите в Япония /1880 г/, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля.   В 18.15 връщане в Киото и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 8

22.04.2024
Закуска. Освобождаване на хотела в 9:00 ч. и посещение на историческия замък Ниджо – обект на Юнеско, резиденция на първия шогун от династията Токугава. Част от комплекса Ниджо е дворецът Ниномару. Той е служил за живеене и работа по време на престоя на шогуна в Киото. Разположен е на площ от 3300 кв.м и има пет основни постройки, свързани с коридори. Когато някой върви по коридорите дъските скърцат и се чува звук, наподобяващ чуруликане на птици. Това е сигурен признак, че по коридора минава човек и е знак за охраната на шогуна. Трансфер с автобус до Осака. Обяд в местен ресторант. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Несъмнено най-внушителната историческа забележителност в града е Замъкът на Осака, построен през 1583 г, който се състои от 13 структури, включително каменни стени с височина от 30 м, пететажна главна кула и златни елементи, разположени сред живописно езеро. Разходка и свободно време из оживената улица Дотонбори, сред пъстроцветни магазинчета и заведения. Вечеря в местен ресторант. В 21:00 ч. настаняване в хотел Vischio Osaka 4*. Нощувка.

Ден 9

23.04.2024
Закуска, освобождаване на хотела и оставяне на багажа. В 11:00 посещение символът на гарда,  внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг – 40- етажен небостъргач с намиращата се в него открита обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града.  Свободно време. В 14 ч. трансфер до МОЛ ЛаЛапорт за покупки и време за вечеря. Трансфер до летището в 18:30 за отпътуване и полет за София през Истанбул в 21:50.

Ден 10

24.04.2024
Пристигане в София в 08:35.

Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.
Условия за влизане в Япония:

 • Българските граждани имат право на краткосрочен /до 90 дни/ безвизов престой
  в Япония, при условие, че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
 • Изискване за представяне на негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа
  преди началото на пътуването за Япония ИЛИ ваксинационен сертификат с
  поставени три дози ваксина.
  Изисква ли се карантина при влизане: НЕ.
  Има ли задължителни документи за попълване при влизане: НЕ