Прага

Прага – вълшебна и очарователна, със самолет и обслужване на български език!


София – Прага – Карлови Вари – Замъкът „Хлубока“ – Чески Крумлов – Прага – София

Топ цена: 715 BGN

4 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 179 BGN

Потопете се в атмосферата на един от най-красивите градове в Европа, сякаш излязъл от приказка, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!  

Каним Ви в Прага – „златният град“, съхранил духа на стара Европа!

Ден 1

София – Прага
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 10.20 ч. за Прага с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч. Разходка в центъра на Златния град (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“; Мала страна с бароковата църква „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка: 1. Разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа). 2. Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.

Ден 3

Прага – Карлови Вари – Замъкът „Хлубока“ – Чески Крумлов
Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.
Туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Хлубока“ – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително  на място). Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. 2. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация. По време на разходката ще имате възможност да надникнете в старите изби, където преди 175 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира, да се запознаете с традиционният метод на производство и всички съставки. Кулминацията на разходката е дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ (входната такса се заплаща допълнително на място).

Ден 4

Прага – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 12.00 ч. с полет на авиокомпания „България Ер“.  Кацане на летище София (Терминал 2) в 14.50 ч .

06.07.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места755.00 лв.
20.07.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места749.00 лв.
10.08.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места749.00 лв.
26.08.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места749.00 лв.
16.09.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места779.00 лв.
14.10.2021 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места769.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Прага – София на авиокомпания „Bulgaria Air“;

Летищни такси;

1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см;

Чекиран багаж до 23 кг

3 нощувки със закуски в  хотел Clarion Congress 4* (или подобен) в Прага

Трансфер летище – хотел – летище;

Пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Туристическа такса

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс АД“

Водач от България.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост)

Туристическата програма „по желание“;

Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до замъка „Хлубока“ и Чески Крумлов (3 ЕUR ); еднодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната „Pilsner Urquell“ (3 EUR) – заплащат се на място;

Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);

Входна такса за пивоварна „Pilsner Urquell“ (250 CZK);

Входна такса за замъка „Хлубока“ (240 CZK);

Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага

Комбиниран билет за катедралата „Св. Вит“, Стария кралски дворец, църквата „Св. Георги“, Златната уличка с кулата „Далиборка“ (250 CZK, за деца до 16 г. – 125 CZK)

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Разходи от личен характер;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.