Уикенд в Краков – полет от Бургас


Бургас – Краков – Закопане – Краков – Солни мини Величка – Краков – Бургас

Топ цена: 699 BGN

4 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 175 BGN

Ден 1

Бургас


Отпътуване от летище Бургас с полет на авиокомпания Wizz Air или „Ryanair“ за Краков. Кацане на летището в Краков. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка. 

Ден 2

Краков – Закопане


Закуска. Пешеходна разходка в Краков: замъкът „Вавел“   (отвън) – сърцето на града, седалище на кралската власт до 17 век; Вавелската катедрала, в която са короновани полските крале; Ягелонският университет – най-старият университет в Полша; красивата готическа църква от 14 в. „Дева Мария“, известна със своя великолепен олтар от дърворезба; Старият град с главния пазарен площад; Сукенице – бившият пазар за платно, където днес се помещават Археологическият музей с находки от разкопките на Централния площад и Художествената галерия с произведения на полски майстори от 19 в.; Кметството и Портата на св. Флориан от 14 в. Свободно време. По желание екскурзия до Закопане, най-прочутия ски курорт в страната. Пешеходна разходка в града и свободно време с възможност за изкачване с лифт до височина 1987 м, до връх Каспрови, от където се открива прекрасна гледка към Татрите. Изкачването трае около 15 минути. При подходящо време може да достигнете до метеорологичната станция, която е най-високо разположената сграда в Полша.Нощувка.

Ден 3

Краков – Солни мини Величка


Закуска. Свободно време в Краков (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Полудневна екскурзия до Величка за посещение на солните мини – подземен лабиринт, който се разпростира на около 9 нива и на дълбочина от 64 до 327 метра. Те са безценен паметник на културата, част от списъка на ЮНЕСКО от 1978 г. и едни от най-големите открити музейни мини, откъдето се извлича „бялото злато“. Лабиринтите включват около 2400 помещения, свързани помежду си, с обща дължина от около 245 км и са посещавани от над 1.5 млн. туристи всяка година. Разглеждане на мините по туристическия маршрут (около 2,5 ч). 

Ден 4

Краков – Бургас


Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището на Краков. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или „Ryanair“. Пристигане на летище Бургас.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

27.04.2023 ПРОМОЦИЯ

ограничени места759.00 лв.
16.06.2023 ПРОМОЦИЯ

има места699.00 лв.
29.06.2023 ПРОМОЦИЯима места699.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Бургас – Краков – Бургас на авиокомпания „Wizz Air“ с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания „Ryanair“ с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)

Трансфер летище – хотел – летище

3 нощувки със закуски в хотел 3* в Краков

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Евроинс АД“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач – екскурзовод от България при мин. 12 туристи


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Посещение на солните мини „Величка“

Входна такса за замъка Вавел (25 PLN)

Градски транспорт Краков (около 4.60 PLN – еднопосочен билет с валидност 50 мин; еднодневна карта – 15 PLN)

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)