Оршова- Дробета – Турну Северин – Кладово- Крайова

Вид транспорт : автобус от Русе

Дата: 20.09-22.09.2024

Продължителност: 3 дни/2 нощувки

Цена: 269 лв

Програма :

1 ден. Отпътуване в 07:00 ч от Русе . Преминаваме през Дунав мост Русе-Гюргево.

Пристигане в Турну Северин – наследник на антична Римска крепост.Фото пауза пред Водния замък-истински символ на Дробета Търну Северин.Заедно със стълба на Траянския мост и руините на крепостта Северин, водният замък е част от забележителностите  на града. Пешеходна обиколка. Настаняване. Свободно време.Нощувка.

2 ден. Закуска Отпътуване за Оршова. Разходка с корабче в продължение на три часа по най-атрактивния участък на река Дунав . Статуята на Дечебал –Каменната статуя на Дечебал е сътворена в „отговор” на плочата, построена от император Траян като символ на победата над даките в планината отсреща – сега сръбска територия. Живописните стеснения и разширения на р. Дунав в този район са наречени „Казаните“ – малки и големи, които пак са между две планини – румънска и сръбска. А Голямата река пък тук е най-дълбока – 120 метра., Манастир Мракония -На метри от монумента на крал Дечебал е манастирът „Мраконя” – на по-малко от 20 километра от Оршова и в най-живописния пролом по течението на Дунав.   Отпътуване за Кладово.Преминаването от Румъния в Сърбия се осъществява над самите шлюзове и вецове на железни врати.
Старият град Фетислам в Кладово е категоризиран като паметник на културата от изключително значение. Свободно време. Връщане в Турну Северин . Нощувка.

3 ден. Закуска. Отпътуване за Крайова ,който е един от големите Румънски градове. Пешеходна разходка и свободно време в центъра на града.Пристигане в Русе късно вечерта.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*

Всички пътни такси

2 нощувки със закуски в 3* Дробета – Турну Северин

Екскурзоводско обслужване

Представител от фирмата

Цената не включва:

вечеря на бюфет в хотела 16 евро

застраховка – 3 лв

разходка с кораб 3 часа с включен обяд около 30 евро