Тоскана и Умбрия

Тоскана и Умбрия – италиански пейзажи

София – Венеция – Равена – Сан Марино – Перуджа – Кортона – Монтепулчано – Кианчано Терме – Сиена – Сан Джиминяно – Волтера – Флоренция – София

Топ цена: 599 BGN

7 дни

Екскурзия с автобус

Цена на ден от 86 BGN

Ден 1

София – Венеция – 1130 km

Отпътуване от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция.

Ден 2

Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. Свободно време. По желание посещение на Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

Ден 3

Венеция – Равена – Сан Марино – Перуджа – 490 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Равена. Пристигане в Равена. Пешеходна разходка в центъра на града: Баптистерията на Арий, базиликата „Сан Витале“, прочута с уникалните си византийски мозайки и мавзолея на Гала Плацидия. Свободно време. Отпътуване за Сан Марино – републиката, която според легендата е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Пешеходна разходка: площад „Либерта“, в чийто център се издига Статуята на свободата – подарък от германска графиня; Правителственият дворец; крепостните стени. Свободно време. Настаняване в района на Перуджа вечерта. Нощувка.

Ден 4

Перуджа – Кортона – Монтепулчано – Кианчано Терме – 95 km

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Перуджа: площад „Италия“; „Палацо дей Приори“; панорамната улица „Ванучи“ с най-красивите и исторически значими паметници на града; площад „ІV Ноември“ с фонтана „Маджоре“ – един от най-впечатляващите фонтани в Италия. Свободно време. Отпъуване за Кортона – архитектурна съкровищница, кацнала на върха на хълм, където е заснета част от известния филм „Под тосканското слънце“. Фотопауза в Кортона. Отпътуване за Монтепулчано – пешеходна разходка в историческия център на градчето, известно като рай за любителите на виното. Отпътуване за Кианчано Терме. Настаняване. Нощувка.

Ден 5

Кианчано Терме – Сиена – Сан Джиминяно – Волтера – Флоренция – 245 km

Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Дей Кампо“ – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца „Палацо Публико“, където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в Списъка за ветовно културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица „Сан Джовани“ до площадите „Пиаца де ла Цистерна“ и „Пиаца дел Дуомо“. Свободно време. Отпътуване за Волтера – магическият град на етруските, известен с добива и обработката на алабастър. Пешеходна разходка в центъра на града: сградата „Палацо дей Приори“, където се е помещавало старото кметство на града от XIII в.; катедралния храм „Санта Мария Асунта“, крепостта на Медичите – чудесен шедьовър на средновековното фортификационно строителство. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 6

Флоренция – София – 1380 km

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ с куполът на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория“ с двореца „Палацо Векио“, църквата „Санта Кроче“. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца „Пити“ и градините „Боболи“. По желание: посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.

Ден 7

София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), площад „Централна гара“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

04.09.2022

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

629.00 лв.

18.09.2022

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

629.00 лв.

23.10.2022

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

599.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Перуджа

1 нощувка със закуска в хотел *** в Кианчано Терме

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция

Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция

Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция

Пешеходни разходки в Равена, Сан Марино, Перуджа, Монтепулчано, Сиена, Сан Джиминяно и Волтера

Фотопауза в Кортона

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс АД“

Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

Двупосочен билет за корабче до Венеция

Посещение на Двореца на дожите във Венеция с местен екскурзовод

Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод

Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR (двупосочен билет)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

Входни такси за църквата „Санта Кроче“ (8 EUR), двореца „Пити“ (16 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията „Сан Джовани“ (18 EUR) във Флоренция

Входна такса за базиликата „Сан Витале“ и мавзолеят на Гала Плацидия (9,5 EUR) в Равена

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Градски транспорт

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия