Дубровник – Котор- Будва

Дата: 02.09-5.09.22

ПРОГРАМА
1 ден 
Отпътуване от Русе в 20,00 ч. по маршрут Русе – София-Ниш- Подгорица- Будва /нощен преход /.
2 ден 
По пътя – кратка почивка край бреговете на Шкодренско езеро и посещение на винарна. Пристигане в Будва. Туристическа обиколка на Будва . Разходка в Стария град – средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Отпътуване и настаняване в хотел**** в Будва.Възможност за разходка в  Стария град на Будва. Вечеря. Нощувка.

3 ден 
Закуска. Отпътуване за Дубровник- Перлата на Хърватската Ривиера. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на български език , включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът- защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус, внушителният Пасторски дворец. Изкачване на градските крепостни стени. Свободно време или по желание разходка с корабче до остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на остров Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от поход до Палестина. Към 18:00 ч. отпътуване за Будва.Вечеря.Нощувка.
4 ден 
Отпътуване за Котор. Разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12-14 век: Катедралата Свети Трифон /1166 г./, църквите Свети Лука /1195 год./, Света Ана, Свети Николай, старинните родови къщи на аристократичните семейства. Котор с характерната за периода от 12 до 14 век архитектура и удивително добре запазеното историческо наследство е под закрилата на ЮНЕСКО в листата на природните и културни феномени. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден 
Закуска.Отпътуване за България. Спирка на панорамната площадка над остров Свети Стефан – изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. Фотопауза. Пристигане в Русе късно след полунощ.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с туристически автобус 3* от Русе;
3 нощувки в Будва ,хотел 3*
3 закуски, 3 вечери в хотел 3* , в Будва;

пешеходна обиколка в Дубровник с местен екскурзовод на български език 
туристическа обиколка в Будва
фотопауза на Шкодренско езеро
фотопауза на остров Свети Стефан
ексурзоводско обслужване по време на пътуването;
пътни, гранични и фериботни такси;
медицинска застраховка за лица до 65 г.
представител на фирмата организатор

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до Котор и пешеходна програма с лицензиран екскурзовод – 25 евро /50лв./;

Разходка до о-в Локрум с туристически корабче и пешеходна обиколка с лицензиран екскурзовод на български език – 25 евро / мин. 30 човека/;

градска такса по 1.50 евро на човек на нощувка(задължителна);
медицинска застраховка с покритие 5000 лв за лица над 65г – 8 лв;

входни такси за музеи и исторически обекти по време на екскурзията;
разходи от личен характер.