Рупите – Мелник – Роженски и Рилски манастир- Златолист

ДЕН 1

Отпътуване в 05:30 ч. от Тутракан,в 6:30 от Русе / паркинг – ЖП гара /. Кратка почивка в центъра на Сандански. Пристигане в Мелник. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска .Посещение на най-голямата къща, запазена от времето на Възраждането – Кордопуловата къща. Къщата е изградена изцяло с цел производство, съхранение и търговия на вино / дегустация на вино/ и Градският исторически музей. Отпътуване за Роженски манастир. Посещение.Отпътуване за с. Златолист. Истинското име на Преподобна Стойна е Стойна Димитрова.Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея.
Всъщност Преподобна Стойна била известна и като духовната учителка на Ванга. Веднъж месечно баба Ванга е идвала в Златолист, за да се зареди от големия чинар в двора на манастирчето „Свети Георги“.
Легендата гласи, че чудотворното дърво се извисява още от създаването на българската държава. Всеки страдащ трябва само да обгърне здравият му вековен дънер и ще се изцери.
Смята се, че чинарът дава огромна сила и енергия, както била убедена и самата Преподобна Стойна. Днес на дървото са вързани две люлки. Всеки, който има молба към светицата, трябва да се полюлее на тях.В двора на манастирчето се намира още и кладенец на желанията. Всеки, който има определено желание, само трябва да се наведе над него и да прошепне искането си над живата вода.
Преподобна Стойна била изключително популярна лечителка. Въпреки че почти през целия си живот била сляпа, тя била надарена с духовно зрение. Връщане в Мелник. Нощувка.

ДЕН 3

Отпътуване за Мистичното място наречено “Единственият вулкан в България” – Рупите. Това отдалечено селце се е превърнало в символ на изцелението за всички болни живеещи на Балканите. Всеки ден се посещава от посетители, които отдадат почит на храма въздигнат в чест на пророчицата баба Ванга и термалните извори.Свободно време за разглеждане на комплекса.Посещение на Рилския манастир и музея. Рилският манастир е обявен за национален исторически паметник и е включен в списъка за световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. От него се открива прекрасна гледка към околните върхове, а самият комплекс разполага със сувенирни магазинчета и заведения. Отпътуване за Русе.Пристигане вечерта.

Дати: 19-21.08.22, 23.09-25.09.22

Цена: 209 лв от Русе , 219 лв от Тутракан

Цената включва:
Транспорт лицензиран автобус 3/4* / мини бус в зависимост от групата;
Настаняване в хотел 2/3*- 2 нощувки със закуски и вечери – тристепенно меню;
Екскурзоводско обслужване;
Представител от агенцията.

Цената не включва:
Мед.застраховка – 3 лв за лица до 65 год.; 6 лв за лижа над 65 год.;
Музея в Рилски манастир – 3 лв;
Кордопулова къща – 2 лв.