Родопска магия

Тридневна екскурзия от Русе и Велико Търново по маршрут :

Чудните мостове, Пампорово , Ягодинска пещера, Орлово око, Широка лъка, в. Снежанка, Бачковски манастир
18.06-20.06- 175 лв

1 ден. Отпътуване от Русе в 7:00 за  Чудните мостове – огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх. Свободно време. Отпътуване за Пампорово.Настаняване. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

2 ден .Закуска.Отпътуване за Ягодинската пещера. Ягодинската пещера се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Възможност за обяд в района на Ягодинската пещера.

Възможност за изкачване с джип до Орлово око-уникалната наблюдателна площадка, наречена Орлово око, която е най-новата туристическа атракция в Родопите (преходът дотам е около 30 минути; по желание и срещу доплащане има възможност за сафари с джип). Тя е монтирана на ръба на скалите, на височина 1563м над морското равнище, недалеч от прочутата Ягодинска пещера. От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти. Стоманено-бетонната конструкция над скалите издържа три тона товар. Оттук се виждат 2/3 от Буйновското ждрело, Борино, Чала, Ягодина, в далечината – планините от Гърция, а в дъното – Пирин и малък връх от Рила. Няма друго място с такава панорамна гледка.Отпътуване за Широка Лъка –архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна още и със своите автентични родопски къщи и Националното училище за фолклорни изкуства. Свободно време.Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка .

3 ден . Закуска. Изкачване с лифт на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.
Отпътуване за Русе. По път разглеждане на Бачковския манастир „Успение Богородично“. Бачковският манастир е вторият по големина манастир в България и един от 3-те ставропигиални (другите два са Рилския и Троянския) . Свободно време за обяд. Пристигане в Русе около 22 ч.

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * в Пампорово

Цената не включва:

Изкачване до Орлово око с джип – между 8 и 10 лв на човек

Вход за Ягодинската пещера -8 лв.

лифт до Снежанка