Речен круиз Рейн

КРУИЗ ЗА БЪЛГАРИ В НАЙ-ВЪЛШЕБНОТО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА

ПО РЕКА РЕЙН С МОТОРЕН КОРАБ РУСЕ ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ

 „Предколедна магия с дъх на канела и греяно вино” 

ГЕРМАНИЯ – ФРАНЦИЯ – ГЕРМАНИЯ

11.12.- 17.12.2023 г.

Продължителност 7 дни / 6 нощувки
Маршрут: Кьолн-Кобленц-Рюдесхайм-Шпайер-Страсбург-Франкфурт-Майнц

Таблица с цени

Начална датаКрайна датаЦена
11.12.202317.12.2023от 1543 лв.

      ПРОГРАМА:
11.12.2023 – КЬОЛН
Настаняване на борда на МК ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ .Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря.
 
12.12.2023 –КОБЛЕНЦ
Закуска и пристигане в романтичния Кобленц- мястото, където се сливат р.Рейн и р.Мозел. Пешеходна разходка в града и свободно време. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн и се простира до Майнц. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина.
 
12.12.2023 – РЮДЕСХАЙМ
Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната красавица Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти и сувенирни магазини. Вечеря на борда. Отплаване късно през нощта.
 
13.12.2023 – ШПАЙЕР
Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд предлагаме екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба и кратко свободно време в Шпайер преди вечеря. Отплаване вечерта.
 
14.12.2023 – СТРАСБУРГ
След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания- посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най- добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красивия Страсбург. Отплаване и вечеря на борда
 
15.12.2023 – ФРАНКФУРТ
Закуска и плавене по р. Майн. Обяд на борда и пристигане във Франкфурт – най-големия град на река Майн, където перфектно се съчетават старинната архитектура и съвременните сгради. Днес той е важен индустриален, икономически център и седалище на Европейската Централна банка, „Deutsche Bundesbank” и Франкфуртската фондова борса. Градът се отличава с  непрекъснато растящият си силует. Следва пешеходна екскурзия и свободно време. Вечеря на борда на кораба. Нощувка във Франкфурт.
 
 
16.12.2023 – МАЙНЦ
Закуска. Насладете се на панорамата на немския „МАЙНХАТЪН“, при отплаване от Франкфурт. Обяд на борда. Пристигане в Майнц. Следобяд – свободно време за разходка и пазаруване в Майнц. Градът е важен търговски център, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Коктейл и прощална вечеря.
 
 17.12.2023 – МАЙНЦ
Закуска и напускане на кораба до 09:00 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 6 нощувки на борда на м/к ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ на база Ол инклузив: закуска, обяд и вечеря- 4-степенно меню, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки: от 08:00 до 24:00ч.- наливни ( вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
 • Музика на живо на борда;
 • Капитански коктейл за „Добре дошли“;
 • Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
 • Пасажерски такси за пристанищата;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро -за лица до 65 год./ненавършени/
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт до началното и крайно пристанище;
  • Екскурзии на брега/ по желание/ – провеждат се с превод на бълг език. и при минимум 30 записани, заявяват се и се заплащат предварително;
  • Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
  • Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
  • Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./ненав./- 20лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв