Предколедни празници в Краков

– с директен чартърен полет от Варна

Novotel Krakow City West 4*

Вид транспорт: Самолет

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Дестинация: Краков, Полша

Дати: 07.12.2023

Цена от: 939 лв.

Таблици с цени

STANDARD ROOM – Цените са в ЛЕВА на база BB

ДатаЧовек в двойна стаяЕдинична стаяДвама възрастни в двойна стаяТрима възрастни в двойна стаяЕдин възрастен с дете 0-1.99Един възрастен с дете 2-11.99Един възрастен с две деца 2-11.99 и 0-1.99Един възрастен с две деца 2-11.99 и 2-11.99Двама възрастни с дете 0-1.99Двама възрастни с дете 2-11.99
07.12.2023939110618772815137718772082269920822699

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Краков – Варна с European Air Charter;
 • Чекиран багаж до 20кг. и ръчен багаж до 5 кг;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери упоменати в програмата;
 • 3 нощувки със закуски;
 • Туристическа обиколка на Краков;
 • Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва:

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

 • Допълнителна екскурзия до Солна мина Величка с вкл. входна такса – 100 лв. за възрастен / 50 лв. за дете 2-11.99 г.
 • Допълнителна екскурзия до замъка Вавел с вкл. входна такса – 90 лв. за възрастен / 45 лв. за дете 2-11.99 г.

Задължителни доплащания:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Разходи от личен характер.

Програма

Ден 1: Варна – Краков

Среща на летище Варна. Полет Варна – Краков с European Air Charter. Пристигане в Краков. Трансфер от летището към хотела. Обиколка на Краков. Краков, градът на културата, историята и изискаността, е перлата на Полша и непременно място, което трябва да посетите. Тази туристическа обиколка ще ви представи невероятното богатство и разнообразие на града, който е дом на множество забележителности.
Започвайки със Стария град, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, ще се потопите в спокойствието на Ускоковия площад, където се намира едно от най-големите площади в Европа – Главният площад, със своите разкошни сгради и Света Мария – катедралата на Краков. Тук ще имате възможност да опознаете богатата история на града, докато съблюдавате невероятната архитектура и готическите елементи на сградите. По време на обиколката, ще може да опознаете и еврейския квартал Казимеж, който е оцелял от времената на Втората световна вна. Този квартал е особено интересен с характерната еврейска архитектура, синагогите и уличките с богата история. След обиколката е предвидено свободно време. Нощувка.

Ден 2: Краков

Закуска. Свободно време или възможност за посещение на Замъка Вавел, където ще се отдадете на разказите за полската принцеса Вавела и легендите на Краков. Хората живеят на мястото на замъка Вавел от епохата на палеолита. Самият замък е построен за първи път през 14 век, по заповед на полския монарх Казимир III Велики. В готическия замък е домът на единственото запазено парче от полските коронни бижута, легендарният меч за коронацията на шербец. Украсена със символи и флорални шарки, острието е назъбено, за да държи малък щит, придавайки на меча си прякор – назъбеният меч. Замъкът също е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и е изящен пример за смесица от ренесансова, барокова и готическа архитектура. Нощувка

Ден 3: Краков

Закуска. Свободно време или възможност за посещение на Солна мина Величка в Краков. Солната мина  е една от най-известните посещавани туристически атракции в страната. Тя се намира в градската част Величка, на около 14 километра от центъра на Краков.
Историята на мината се проследява до средновековието, когато тук започва да се добива сол. През вековете тя е била една от най-важните солници в Европа и е имала огромно икономическо значение за Полша. Сградена е под повърхността на земята и достига дълбочина от около 327 метра.

Солната мина е известна със своите впечатляващи и едновременно уникални вътрешни пространства. Те включват просторни стаи, украсени с изкуствени скулптури от сол, гравюри на стени и издълбани цели солни статуи. Една от най-известните стаи в мината е Часовният Хол, който е напълно изработен от сол и впечатлява със своята красота и детайлност.Повечето посетители се впечатляват от големината и красотата на Солната мината, като тя привлича исторически и културни интереси. Днес тя е искана дестинация за туристи от цял свят и е включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 4: Краков – Варна

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Директен полет до Варна. Кацане на летище Варна.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: European Air Charter

Варна – Краков

Краков – Варна

Допълнителни екскурзииВключено в цената
 Включена в цената обиколка на Краков
ПОЛША,ПОЛША (EU) Краков – градът на културата, историята и изискаността, е перлата на Полша и непременно място, което трябва да посетите. Тази туристическа обиколка ще ви представи невероятното богатство и разнообразие на града, който е дом на множество забележителности. Започвайки със Стария град, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, ще се потопите в спокойствието на Ускоковия площад, където се намира едно от най-големите площади в Европа – Главният площад, със своите разкошни сгради и Света Мария – катедралата на Краков. Тук ще имате възможност да опознаете богатата история на града, докато съблюдавате невероятната архитектура и готическите елементи на сградите. По време на обиколката, ще може да опознаете и еврейския квартал Казимеж, който е оцелял от времената на Втората световна вна. Този квартал е особено интересен с характерната еврейска архитектура, синагогите и уличките с богата история. След обиколката е предвидено свободно време.


Цена за възрастен 100 BGN
Цена за дете 50 BGN
 Допълнителна екскурзия до Солна мина Величка с вкл. входна такса
ПОЛША,ПОЛША (EU) Солната мина  е една от най-известните посещавани туристически атракции в страната. Тя се намира в градската част Величка, на около 14 километра от центъра на Краков.
Историята на мината се проследява до средновековието, когато тук започва да се добива сол. През вековете тя е била една от най-важните солници в Европа и е имала огромно икономическо значение за Полша. Сградена е под повърхността на земята и достига дълбочина от около 327 метра. Солната мина е известна със своите впечатляващи и едновременно уникални вътрешни пространства. Те включват просторни стаи, украсени с изкуствени скулптури от сол, гравюри на стени и издълбани цели солни статуи. Една от най-известните стаи в мината е Часовният Хол, който е напълно изработен от сол и впечатлява със своята красота и детайлност.Повечето посетители се впечатляват от големината и красотата на Солната мината, като тя привлича исторически и културни интереси. Днес тя е искана дестинация за туристи от цял свят и е включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Цената включва Входна такса.
Цената не включва Разходи от личен характер.


Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 45 BGN
 Допълнителна екскурзия до замъкът Вавел с вкл. входна такса
ПОЛША,ПОЛША (EU) Замъкът Вавел е място където ще се отдадете на разказите за полската принцеса Вавела и легендите на Краков. Хората живеят на мястото на замъка Вавел от епохата на палеолита. Самият замък е построен за първи път през 14 век, по заповед на полския монарх Казимир III Велики. В готическия замък е домът на единственото запазено парче от полските коронни бижута, легендарният меч за коронацията на шербец. Украсена със символи и флорални шарки, острието е назъбено, за да държи малък щит, придавайки на меча си прякор – назъбеният меч. Замъкът също е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и е изящен пример за смесица от ренесансова, барокова и готическа архитектура.
Цената включва Входна такса.
Цената не включва Разходи от личен характер.