Предколедна Хърватия, Италия и Венеция

Хърватия, Италия, Венеция – екскурзия преди Коледа

Маршрут:  Загреб, Риека, Опатия, Триест, Лидо ди Йезоло, Верона, Падуа, Венеция

Продължителност:  5 Дни/3 Нощувки

Транспорт:  Автобус Дати на отпътуване:  16.12.2015 г.

от:   399 лв.

1 Ден: 790 км
София – Загреб
Отпътуване от София 6.00 ч.
Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик.
Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч, Ботевград.
Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане в Загреб, столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Загреб.

2 Ден: 400 км
Загреб – Риека – Опатия – Триест – Лидо ди Йезоло
Закуска. Туристическа програма в Загреб: историческата част на Загреб (Горни Град – Градец и Каптол) – бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич.

Отпътуване за Рийека, един от най-популярните туристически градове в Хърватия и нейна морска столица. Разглеждане на Риека: Църквата Св. Йеролим, Църквата Св. Вит – покровител на града, Губернаторският дворец , изграден в стила на късния Ренесанс, дворецът Комуна – старият градски съвет, е здание и средище на обществения живот от 1532 г. до 1838 г., Градската кула с часовника.

Разглеждане на Опатия, намиращ се 13 км западно от Риека малък, но много известен хърватски курорт, разположен на брега на Адриатическо море, в източната част на полуостров Истрия.

Отпътуване за Триест, прекрасно италианско градче до словенската граница. Разглеждане на Триест: Жителите на малкия град могат да се похвалят не само с културното си и историческо наследство, за което свидетелстват двата замъка – Castello di San Giusto и Castello di Miramare с уникалните си градини (където са живели ерцхерцог Максимилиян и съпругата му Шарлота) и многото църкви (протестантска, православна, католическа), музеи и стари римски театри, но и с това, че в Триест се съдържа самата есенция на La Dolce Vita – умението на местните повече от всички свои сънародници да намират удоволствие в простите неща в живота:като напр. разходка по Canale Grande, където се е разхождал и вдъхновявал самият Джеймс Джойс, докато е живял в Триест, или пък само чаша ароматно пенливо капучино в историческото кафе CAFFE’ DEGLI SPECCHI, или студено vino bianco.
Отпътуване за Лидо ди Йезоло, курорт на Адриатическо море. Настаняване в хотел. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

3 Ден: 340 км
Лидо ди Йезоло – Верона – Падуа – Лидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Верона, града на Ромео и Жулиета. Тур. Програма във Верона: Арена Ди Верона – Амфитеатър от 2 в., Синьорията, Къщата на Жулиета, Крепостта Кастел Векио. Свободно време.
Отпътуване за Падуа. Тур.програма в Падуа, град в Североизточна Италия, център на провинция Падуа в област Венето, разположен на р.Бакилионе: Стария град, Падуанския университет, най-стария в Италия след този в Болония, Тук са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Данте и Коперник, Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на Св.Антоний Падуански, Кафене Педроки, наречено още Кафене без врати, едно от най-големите в света, от 18 в. събира елита на обществото. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

4 Ден: 50 км
Пунта Сабиони – Венеция – Лидо Ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Венеция. Пътуване с корабче от Пунта Сабиони (с допълнително заплащане 25 евро за възрастен / 18 евро за деца до 12 г.) до островите в Лагуната: Мурано, известен с производството на венецианско стъкло (посещение на стъкларска фабрика с демонстрация на производството), и Бурано, известен с производството на дантели и с многоцветните си къщи, които ориентирали моряците, продължаване с корабчето до Венеция. Тур. Програма във Венеция: Моста на въздишките, Двореца на Дожите, Площада и Катедралата Сан Марко , Кулата Сансовино, Кафене Флориан, Моста Риалто с пазара.
Едно от най-прекрасните местенца, които могат да ви приютят по коледните празници, е приказната Венеция. Тя се преобразява, обличайки собствения си празничен костюм.
Над тесните улички на града светят малки коледни лампички, а самата украса на сградите е неповторима. Въпреки че в Италия трудно можем и да си помислим за сняг, празнично настроение не липсва. От почти от всеки ъгъл се усмихва по някой Дядо Коледа, който ще ви подаде символичен подарък или просто добро настроение.

Връщане с корабче от Сан Марко до пристанището на Пунта Сабиони. Отпътуване около 19.00 ч. за България. Нощен преход

5 Ден: 1150 км
Лидо ди Йезоло – София
Пристигане в София следобяд.

Цена:
• 399 лв. – на човек в двойна стая
• 389 лв. – за трети човек
• 359 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 499 лв. – за единична стая

Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус, с климатик, минибар, DVD
• 3 нощувки със закуски в хотели 2 и 3*: 1 – в района на Загреб, 2 – в Лидо Ди Йезоло или Кавалино;
• Тур.програма, Екскурзоводско обслужване;

Не включва:
• Мед. Застраховка: за 4000 евро: 5 лв. – до 65 г., 7 лв. – до 70 г., 9 лв. – д0 75 г., 12 лв. – над 75 г.
• Музейни такси и билети за корабчета: около 30 евро (виж Музеи на стр. )
• Еднодневен тур до островите в Лагуната – Мурано и Бурано, и Венеция: включва билета за корабче от Пунта Сабиони до Мурано, Бурано, Венеция и обратно -25 евро за възрастен / 18 евро за деца до 12 г.;
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 140 лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Отстъпки:
• За ранни записвания до 30.08. – намаление 7%
• За ранни записвания до 15.09. – намаление 6%
• За ранни записвания до 30.09. – намаление 5%
• За ранни записвания до 30.10. – намаление 4%
• За ранни записвания до 20.11. – намаление 3%
• За ранни записвания до 01.12. – намаление 2%
• За група над 6 туристи – намаление 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз- 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Допълнителна информация:
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
• Валута: 1eвро = 1.95583 лв.
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. лична карта или международен паспорт нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма
• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията)
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 1410013150000471581 в ЗAД Армеец