Почивка в Дурас

Почивка в Албания – ривиерата на Дуръс – с автобус
София – Дуръс – Тирана – Дуръс – Берат – Дуръс – Елбасан – София

Екскурзия с автобус

Ден 1

София – Дуръс – 590 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 ч. от автогара „Сердика“, от Студена в 8.00 ч., от Кюстендил в 9.00 ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие – Струга – Елбасан – Дуръс. Настаняване в хотел на ривиерата на Дуръс вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2

Дуръс
Закуска. Пешеходна разходка и свободно време в историческия център на Дуръс – един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежният булевард „Таулантия“, археологическият музей, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянския параклис в една от галериите. По желание и предварителна заявка – посещение на фабриката за коняк „Скендербег“ и дегустация. Следобед – свободно време за плаж. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3

Дуръс – Тирана – 50 km
Закуска. Свободно време за плаж или по желание – автобусна екскурзия до Тирана. Панорамна обиколка на албанската столица: централният площад „Скендербег“ с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартал „Блок“, Пирамидата на Енвер Ходжа. Свободно време. Изкачване с лифт до местността „Балконът на Дайти“ с прекрасна панорама към Тирана. Връщане в Дуръс. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4

Дуръс – Берат – 90 km
Закуска. Свободно време за плаж или по желание – автобусна екскурзия до Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка – крепостта „Кале“, църквите „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, площад „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Свободно време в центъра на града – съвременната пешеходна зона, кварталите „Мангалем“ и „Горица“. Връщане в Дуръс. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 5

Дуръс – Елбасан – София – 590 km
Закуска. Отпътуване за Елбасан и фотопауза в центъра на града. Отпътуване за България по маршрут Струга – Скопие – Кюстендил – София. Пристигане в София късно вечерта на автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Ал. Невски“ и бул. „Васил Левски“).


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

03.06.2020 ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места 485.00 лв.
18.09.2020 ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места 485.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус;

4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* („Elesio“ **** или подобен) на ривиерата на Дуръс;

Посещение на Дуръс и Елбасан;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;

Водач от България;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Посещение на фабрика за коняк „Скендербег“;

Автобусна екскурзия до Тирана;

Автобусна екскурзия до Берат;

Входни такси за амфитеатъра в Дуръс (300 леки), Националния исторически музей в Тирана (300 леки), калето в Берат (100 леки), музея на Онуфрий в Берат (200 леки);

Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт;

Разходи от личен характер;

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);