Плитвички езера – Постойна яма

 

Плитвички езера, пещерата Постойна яма и езерото Блед

Дати:

Цена от: 455 лв.

 
Плитвички езера, пещерата Постойна яма и езерото Блед
Маршрут на пътуването: Загреб, Плитвички езера, Риека, пещерата Постойна яма, замъка Предяма, езерото Блед, Любляна
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери
Дати на отпътуване: 30.04.2021, 21.05.2021, 17.06.2021, 08.07.2021, 03.09.2021, 22.09.2021, 14.10.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
 • района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с доплълнително заплащане)
 • района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
 • Автогара София и ЖП гара София

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30ч. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобед. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – РИЕКА/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера – тюркоазените очи на Хърватия. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Езерата се делят на Горни и Долни, като най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3,5-4 часа. Отпътуване за Риека. Настаняване в хотел в района на Риека или Опатия. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД – ЛЮБЛЯНА /
Закуска. Отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма” и замъка Предяма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °
Посещение на замъка Предяма – царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата.
Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен.
Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ/
Закуска. Сутринта пешеходна обиколка в централната част на Любляна: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

Човек в двойна стая Трети възрастен в стая Единична стая Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни)
 455лв.  435 лв.  585 лв.  399 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Загреб
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Риека или Опатия
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Любляна
 • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси на туристическите обекти по програмата:
входна такса за Плитвички езера – Септември и Октомври – 160 куни за възрастен, 45 kn за деца до 18 г.; Юли – 300 kn за възрастен., 100 kn за деца до 18г.;
комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 30 евро; замъка над езерото Блед – 7 евро,
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани!
 • Доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.