Мистичната Странджа

21.06-23.06 – тридневна екскурзия по маршрут:
Петрова нива , с. Бръшлян, пещерата на Бастет –вр.Градище – водопад Докузак , Малко Търново
Мишкова ниваСозопол-Бегликташ

Цена: 240 лв

1 ден – Отпътуване от Русе в 6 ч. Разглеждане на  историческата Петрова нива – обект от национално значение с музейна експозиция и параклис-костница както и архитектурният резерват с.Бръшлян (посещение на църквата „Св.Димитър” от 17 век с килийно училище от 1871 г., и Етнографска експозиция в старинна странджанска къща).Водопада Докузак . Надвечер отпътуване за комплекс “Рибарникъ”, разположен в тишината и спокойствието на красивата природа на Странджа планина. Настаняване. Нощувка.

2 ден- Закуска. Отпътуване в Малко Търново. Разходка и разглеждане на забележителностите – Историческия музей и църквата „Успение Богородично“. Отпътуване до Мишкова нива.  Тя се намира в района на Малко Търново, до границата с Турция, зад граничните ограждения. На територията на местността се намира тракийско светилище, част от сложен археологически комплекс в рамките на който влизат още няколко археологически обекти сред които две куполни гробници, крепост, укрепена римска вила и древни рудници.

Преход до пещерата на Бастет и връх Голямо Градище (около 30 мин. в едната посока). Посещение на мястото, където се предполага че е погребана египетската богиня Бастет – неразгаданата тайна на Странджа. Според преданията Бастет е древна богиня на радостта, любовта и плодородието, изобразявана като жена с глава на котка. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден-Закуска. Посещение на Бегликташ – тракийско светилище и древна обсерватория от 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр.Отпътуване за Созопол. Свободно време в разходка в старата част или плаж.Отпътуване за Русе. Пристигане късно вечерта.

В цената са включени:
2 нощувки с 2 закуски в района на Малко Търново
транспорт с туристически автобус
водач -екскурзовод по време на пътуването

В цената не са включени:

застраховка- 3 лв
входовете за посещаваните обекти.
Петрова нива – 2 лв.
вр.Калето – Батет – 5 лв.
музей в Малко Търново – 4 лв.
Бегликташ – 4 лв.