Кападокия автобус и самолет

Кападокия 2020 и Фестивал на лалето в Истанбул
Комбинирана програма с 6 нощувки тръгване от Варна с автобус, връщане до Варна със самолет

03.04.2020 – 488 лв
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТПърви ден 03.04.2020
Отпътуване в 23:00 ч. от Варна за Истанбул, нощен преход.
Варна – Истанбул – 465 км. , около 6 часа.

Втори ден 04.04.2020
Пристигане в Истанбул сутринта. Обзорна пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотел. Желаещите да разгледат отвътре църквата  „Св. София” и Водохранилището, могат да го направят в следобедните часове, в компанията на местен лицензиран екскурзовод (доп. заплащане). Вечерта по желание – вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане). Нощувка.


Трети ден 05.04.2020

Закуска. Посещение на парка Емирган и църквата „Св. Стефан“ (продължителност около 4 часа). Българската църква „Свети Стефан“ e считана за най-красивия християнски храм в цяла Турция. Паркът Емирган е едно от емблематичните за Истанбул места, особено през пролетта, когато е сезонът на лалетата.  (доп. заплащане) След обяд – възможност за разходка с яхта по Босфора, придружена от беседа на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане).
Вечерта по желание – нощна обиколка на Истанбул, включваща забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден 06.04.2020
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. Пристигане В Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Истанбул – Кападокия – 765 км. , около 9 часа.

Пети ден 07.04.2020
За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин. Закуска в хотела. Екскурзионна програма – посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунели, ще се докоснете до уникални древни съоръжения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Туристическа ни програма продължава с разглеждане на долината Дервент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата. След това ще имаме възможност да се насладим на местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ – смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. Екскурзията продължава с посещение на центъра на ранното християнство – националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията.
Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Шести ден 08.04.2020
Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за Коня – градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми – един от най-тачените суфи – мистици и най – четените суфи – поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Посещение на мавзолея на Мевляна, гробницата на Руми. Отпътуване и пристигане в Анталия (Алания / Сиде).  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Кападокия – Анталия 493 км. , около 7 часа.

Седми ден 09.04.2020
Закуска. Посещение на град Анталия. По време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия – минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Дюден. Тук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опияняващия шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 10.04.2020
Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Връщане                                           XQ5334 09:30 Анталия – 11:10 Варна
Авиокомпания:                              SunExpress
Адрес на авиокомпанията:       гр. Анталия,  Турция, Yenigol Mah.Nergiz Sok No84, PK:07230
Тип самолет:                                   Boeing  737-800

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Пакетните цени включват:
• Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут
• 2 нощувки със закуски в Истанбул в хотел 3*
• 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел Tassaray 4 – http://www.oteltassaray.com или Janet Hotel 3 – https://janet-hotel-urgup.booked.net
• 2 нощувки на база All inclusive в района на Анталия в хотел Hedef Resort 4* http://www.hedefresort.com
• Tрансфери: хотел-летище
• Чартърен полет Анталия-Варна
• Летищни такси
• Багаж в самолета до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
• Медицинска застраховка на ЗАД „Алианц България“, покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
• Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
• Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език.
• Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.
• Всички пътни и магистрални такси.
Пакетните цени не включват:

 • Такса гориво – начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. – доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. – доплащане 20 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
 • Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)– 25 евро.
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 250 евро
 • Разходи от личен характер и бакшиши.

Цени на входните такси на музеите (заплащат се само в турски лири):

 • Древния град Каймаклъ – 42 турски лири
 • Национален парк Гьореме – 54 турски лири
 • Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса

Условия за записване и плащане при стандартни цени:•    50 % депозит от общата цена на туристическия пакет – при записване.
•    Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
•    Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.