Индия

Абонирайте се за нашият имейл бюлетин!

14 дни | 12 нощувки

НЮ ДЕЛХИ – МАНДАВА – БИКАНЕР 01.11.2024, 29.11.2024

от 3099 лв.

НАЧАЛНА ДАТАКРАЙНА ДАТАЦЕНА
01.11.202414.11.2024от 3099 лв.
29.11.202412.12.2024от 3299 лв.

Цената включва:

♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: закуски в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Ню Делхи;
  • Олд Делхи;
  • Мандава;
  • Биканер;
  • Джодхпур;
  • Удайпур;
  • Джайпур;
  • Тадж Махал.

Цената не включва:

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 74 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 148 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 780 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА: 110 лв. (в случай на отказ от посолството за издаване на виза, заплатените разходи НЕ подлежат на възстановяване)
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

Допълнителни екскурзии:

 Пакет „ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ“: 359 лв.
   • Сафари с джип до с. Бишной;
   • Разходка с лодка по езерото Пичола;
   • Разходка със слонове до „форт Амбър“;
   • Посещение на „форт Агра“;
   • Разходка с рикша в Чандни Чоук.

♦ Пакет „ВЕЧЕРИ“: 399 лв.
   • За целия престой;
   • Вечеря в семейна къща;
   • Прощална вечеря в традиционен индийски ресторант.

1. ДЕН Полет до Делхи

Ще бъдете посрещнати от наш представител. Трансфер до хотела. Разглеждане на забележителностите на Ню Делхи – гробницата на император Хумаюн, Кутуб Минар, храма Лотус, Конаут плейс, 7 метровият некорозирал железен стълб. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Делхи.

2. ДЕН Делхи – Мандава

Закуска. Ще отпътувате за Мандава. Градът е бил важно търговска място за керваните преминаващи от Китай и Близкия изток. Днес той е известен със своите хавели (именията на богатите търговци). Ще посетите Binsidhar Chokhani; Newatia; Gulab Rai Ladia Haveli. Вечеря (Пакет „Вечери„) и нощувка в района на Мандава

3. ДЕН Мандава – Биканер

Закуска. Ще отпътувате за Биканер – страната на камилите. Ще разгледате великолепната крепост Джунагарх, приютяваща храмове, джамии и исторически дворци, представящи неописуемия разкош, в който са живели махараджите. Ще посетите и Изследователския инстинтут за камили – единствен по рода си в Индия. Тук ще може да яздите камила или да вкусите сладоледа от камилско мляко. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Биканер.

4. ДЕН Биканер – Джодхпур

Закуска. Ще отпътувате до Имперския град на слънцето Джодхпур. По пътя ще спрете в Дешнок и световноизвестния храм на плъховете, посветен на богинята Карни Мата. Джодхпур е един от най-големите и процъфтяващи градове в Раджастан. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Джодхпур.

5. ДЕН Джодхпур

Закуска. След това ще разгледате крепостта Мехрангарх, издигаща се на 122 м на отвесна скала. Ще посетите Jaswant Thada – гробница от бял мрамор в памет на Махараджа Джасвант Сингх II, Часовниковата кула и Садар Базар. Пакет „Допълнителни екскурзии“: Сафари с джип до с. Бишной. Ще се докоснете до традициите и обичаите на племенна Индия. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Джодхпур.

6. ДЕН Дходхпур – Удайпур

Закуска. Ще потеглите за Удайпур, „Източна Венеция“ – градът на езерата. По пътя спирка в Ранакпур, насред тучната долина Аравали, за да посетите един от най-големите и най – важни джайниски храмове в света. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Удайпур.

7. ДЕН Удайпур

Закуска. След това ще разгледате градския дворец над ез. Пичола, храм Джагдиш, градината на прислужниците. Пакет „Допълнителни екскурзии„: Разходка с лодка по езерото Пичола. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Удайпур.

8. ДЕН Удайпур – Джайпур

Закуска. Ще отпътувате към “Розовия град” Джайпур – столица на Раджастан. Пакет „Допълнителни екскурзии„: Разходка със слонове до крепостта „Форт Амбър“ (изкачване) / Спускане с джип.Ще посетите двореца „Хава Махал”, построен през 1799 г. от махараджа Саваи Пратап Сингх и проектиран от Лал Чанд Уста под формата на короната на индуския Бог. Вечеря в семейна къща (Пакет „Вечери“).

9. ДЕН Джайпур

Закуска. Предстои целодневна обиколка на забележителности в Джайпур. Ще видите крепостния дворец Амбър с неговите известни зали на победата и огледалата. Следобед ще посетите градския дворцов комплекс, астрономическата обсерватория. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Джайпур.

10. ДЕН Джайпур – Агра

Закуска. Отпътуване към Агра. Ще спрете във Фатехпур Сикри (под егидата на ЮНЕСКО). Късно следобед ще посетите крепостта Агра. По желание на място: Мохабат Тадж шоу. Ще станете свидетели на една легенда – безсмъртна любов на Шах Джахан към любимата му съпруга Мумтаз Махал. Или Пътят на храната в Агра. Обиколката обхваща популярни заведения за хранене в Агра, в които ще опитате местни деликатеси, истинско богатство, в което се съчетават редица вкусове и подправки. Вечеря (Пакет „Вечери„) и нощувка в района на Агра.

11. ДЕН Агра – Делхи

Рано сутринта ще посетите Тадж Махал. След закуската ще отпътувате за Делхи. Вечеря (Пакет „Вечери“) и нощувка в района на Делхи.

12. ДЕН Полет до България

Закуска. Предстои ви разходка в Стария Делхи. Ще посетите Радж Гат, Червения форт, Чандни Чоук. Следва разходка в Ню Делхи, в която ще видите двореца Бхаван, Портата на Индия. Пакет „Допълнителни екскурзии“: Разходка с рикша по оживените улици на Чандни Чоук. Вечеря в традиционен индийски ресторант, след което трансфер към летището. Полет към София