Енергията на Родопите – Белинташ – Караджов камък – Кръстова гора

Белинташ – Кръстова гора – Караджов камък– Асенова крепост- Стара Загора

Ще посетим свещения триъгълник на Родопите – Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора. Триадата има силно енергиен заряд и действа  зареждащо, отпускащо, мистично, пречистващо. Три места с един особен заряд – усещаш, че нещо витае във въздуха и се чувстваш опиянен дали от магичното, дали от мистичното, или от многото кислород в чистия въздух и прелестни панорамни гледки във всички посоки. Три изключителни сами по себе си места. Смята се, че и трите места са били тракийски светилища, отразяващи вярванията на предците ни за света, като Кръстова гора е била считана за отражение на божественотоКараджов камък се е свързвал със света на мъртвите, а Белинташ – със света на живите.

1-ви ден

Отпътуване от Русе в 6:30 ч. посока Асеновград . Пристигане в крайна точка в близост до платото Белинташ и пешеходен преход около 45 мин. 1 час свободно време за любуване на невероятните гледки от платото и зареждане с енергия. Възможност за красиви панорамни снимки. 45 мин преход в обратна посока към транспортното ни средство. Препоръчваме да си подготвите храна за изпът и вода за пиене. Отправяне към хотела в град Асеновград, свободно време и нощувка.

2-ри ден

Закуска . Отпътуване за Кръстова гора. Разглеждане на комплекса.Тръгване към Караджов камък /пешеходен преход в едната посока около 1,5 часа спокоен ход/ . Препоръчваме да си подготвите храна за изпът и вода за пиене. Караджов Камък е скално плато, като интересното при него е, че в процепа между 2 от скалите е попаднала голяма канара, наречена Караджов Камък. Връщане до Кръстова гора и оттам с автобуса. Кратка почивка и разглеждане на Бачковски манасир. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век.  Отпътуване за Стара Загора. Пешеходна обиколка и свободно време в центъра на града. Отпътуване за Русе в 16 ч.

Дати: 06.08-08.08.2021

Цена: 149 лв

Цената включва:

– транспорт с лицензиран автобус;

– 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Асеновград;

– екскурзовод от туристическата агенцията и планински водач по пешеходните маршрути.

Цената не включва:

-застраховка – 3 лв

– входни такси на посещаваните обекти

– разходи от личен характер

– самостоятелно настаняване        

Важно!
Екскурзията включва пешеходни турове.
Не е подходяща за трудноподвижни хора.
Задължително – удобни обувки, раница.