Екскурзия до Перу – Изгубеният свят на инките

12 . 06 . 2020 , 26 . 06 . 2020

Цена на човек в двойна стая:Стандартен пакетПромо пакет до 14.01.2020
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи6 665 лв6 665 лв
Цена на летищни такси *670 лв670 лв
Обща цена на пътуването7 335 лв7 135 лв

Общата цена на пътуването включва:
Самолетни билети Мадрид–Лима–Мадрид, Лима–Куско, Хулиака–Лима с включени летищни такси на авиокомпания LATAM Peru;
•    Самолетни билети София–Мадрид–София с включени летищни такси на авиокомпания  Wizzair;
•    9 нощувки в хотели 4* и 2 нощувки в хотел 5*;
•    12 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;   
•    Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;
•    Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
•    Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
•    Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;
•    Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;
•    Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо – Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу – Куско;
•    Туристическа обиколка на Куско с автобус;
•    Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
•    Водач от Профи Травъл Център;
•    Местно екскурзоводско обслужване;
•    Подробна предварителна туристическа информация за Перу;
•    Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. със застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”);
•    Застраховка „Изгубен багаж“.
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (29.11.2019) са в размер на 670 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане (16.04.2020), поради честата им променливост!
        

Общата цена на пътуването не включва:

•    Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с автобусни трансфери от Агуас Калиентес;
•    Полет над платото Наска, който се извършва директно от летището в Ика (без автобусен преход до платото, което се намира на 150км от Ика!). Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. Включен автобусен трансфер до/от летището. При минимум 15 туристи е включен водач от Профи Травъл Център: 190 USD на човек;
•    Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан при минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център: 35 USD на човек;
•    Посещение на шоу-демонстрация на перуански коне „пасо“ в Лима с включена вечеря на бюфет, трансфери и водач от Профи Травъл Център при минимум 10 туристи: 40 USD на човек;
•    Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 70 USD на човек;
•    Застраховка „Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини“ на ЗАД „Армеец”– по желание и при записване;
•    Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица от 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;   
•    Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
 ОТВОРИ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ 

ПРОГРАМА

Ден 1 /12 юни, петък/ София – Мадрид – Лима

Излитане от летище София с авиокомпания Wizz Air в 18:05 за Мадрид. Кацане в 21:00. Продължение за Лима с авиокомпания LAТАМ Аirlines в 00:35. Нощувка в самолета.

Ден 2 /13 юни, събита/ Лима

Кацане в Лима в 06:00. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Mercure Ariosto Lima 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска и време за освежаване, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”. Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Следваща спирка е главният  площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar – най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 /14 юни, неделя/ Лима – Куско – Свещената долина

Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско в 13:00. Пристигане в Куско в 14:21, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Настаняване в хотел Sonesta Posada 4*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка.  

Ден 4 /15 юни, понеделник/ Свещената долина с Олантайтамбо

Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

Ден 5 /16 юни, вторник/Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4*, в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 /17 юни, сряда/ Мачу Пикчу – Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м н.в. Настаняване в хотел Ramada By Wyndham Costa del Sol Cusco 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.   

Ден 7 /18 юни, четвъртък/ Куско

Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайуаман построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 19 юни, петък/ Куско – Пуно 

Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Кратък стоп в крайпътното градче Пукара и пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка.

Ден 9 /20 юни, събота/ Пуно

Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им.
Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” – друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 10 /21 юни, неделя/ Пуно – Лима – Ика

Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 09:42 Кацане в Лима в 11:15, посрещане и трансфер до Ика – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Vinas Queirolo 4*. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден  11/22 юни, понеделник/ Ика – Наска – Ика

Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Vinas Queirolo 4* в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Вечеря и нощувка.

Ден 12 / 23 юни, вторник/ Ика – Лима

Закуска. Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в хотел Mercure Ariosto Lima 4*. Свободно време и нощувка.
Вечерта по желание можете да се насладите на уникално шоу демонстриращо галантността на стъпките на специалната порода перуански коне „пасо“. В мероприятието е включена вечеря на бюфет и представление с фолклорни танци от северно Перу.

Ден 13 /24 юни, сряда/ Лима – Мадрид

Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. Освобождаването на стаите става до обяд. Трансфер до летище и полет до Мадрид в 19:55 с авиокомпания LAТАМ Аirlines. Нощувка в самолета.

Ден 14 /25 юни, четвъртък/ Мадрид – София

Кацане в Мадрид в 15:05 и продължение за София в 21:35 с авиокомпания Wizz Air.

Ден 15/26 юни, петък/ София

Кацане в София в 01:55. Край на програмата.ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ 

ВАЖНО

•    Цената е валидна при група от минимум 15 туристи.
•    Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 2000 лв на човек.
•    Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70 г. и в добро здравословно състояние.
•    Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.