Екскурзия до Бенелюкс със самолет

София – Брюксел – Люксембург – Брюксел – Гент – Брюж – Антверпен – Ротердам – Делфт – Хага – Амстердам – Дрезден – Прага – Братислава – София

9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски
от 1695.00 лв.

ВАЖНО:   НЯМА НИКАКВИ КОВИД ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ – НИТО ВАКСИНАЦИОННИ СЕРТИФИКАТИ, НИТО ТЕСТОВЕ, НИТО КОДОВЕ! 

Програма1 ден

София – Брюксел – Люксембург – Брюксел.

Полет в 10.45 ч. София – Брюксел на авиокомпания RYAN AIR. Пристигане на летище Шарлероа в 12.25 ч. (* При промяна на полетното разписание, туристите ще бъдат уведомени своевременно.) Отпътуване с автобус за Люксембург. Туристическа програма в столицата (UNESCO) на Великото херцогство – Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. При възможност и по желание и посещение на казематите – мрежа от подземни проходи, които се намират на скалата дю Бок, бивш замък на графовете на Люксембург. Връщане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Брюксел

Закуска. Туристическа програма в Брюксел: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралският дворец. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Нощувка.

3 ден Гент – Брюж

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент – един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фландрия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж (UNESCO) – главен административен център на Западна Фландрия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бург и обиколка на каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка.

4 ден Антверпен – Ротердам – Делфт – Хага

Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за пешеходна разходка из средновековната част на града. Пристигане в Ротердам. Туристическа програма – кулата Евромаст, мостът Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт с разходка из старата част и Хага с Двореца на мира за фотопауза и накрая пешеходен тур с Парламента и Кралския дворец. Настаняване в хотел в околностите на Амстердам. Нощувка.

5 ден Амстердам

Закуска. Отпътуване за Амстердам – градът на диамантите или „Северната Венеция“ с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче и посещение на Музея на Рембранд, Райксмузеум и Музея на Ван Гог (за музея Ван Гог ви препоръчваме да заявите вашето желание за посещение и платите при сключване на договора с цел избягване на големите опашки – входна такса 19 EUR+2.00 EUR такса резервация, аудио гид – 5 EUR, резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободни часове). Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден Амстердам – Дрезден

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Дрезден – Прага

Закуска. Начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония – Дрезден. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най – красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. В 12.30 ч. – отпътуване за Чехия и нейната столица Прага. Пристигане и настаняване в хотел. По желание срещу допълнително заплащане туристическа програма в чешката столица с местен екскурзовод на български език, която включва трансфер с автобус до центъра на града и пешеходна обиколка – Храдчани, Карлов мост, Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна. Нощувка.

8 ден Прага – Братислава

Закуска. Отпътуване за Словакия и нейната столица Братислава. Пристигане и при възможност кратка разходка из центъра на словашката столица. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден Братислава – София

Закуска. Трансфер до летището. Полет Братислава – София в 12.00 ч. на авиокомпания WIZZ AIR. Кацане на летище София в 14.30 ч.

Цената включва:

  • самолетен билет на RYAN AIR/ WIZZ AIR с включени летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 10 кг + 1 брой ръчен багаж /дамска чанта, малка раница/
  • Забележка: При промяна на полетното разписание, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
  • 8 нощувки със закуски, от които 3 – в Брюксел в хотел 4***, 2 – в Амстердам/околности в хотел 3***, 1 – в Дрезден в хотел 3***, 1 – в Прага в хотел 4****, 1 – в Братислава в хотел 3***/4****
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • всички трансфери
  • туристическа програма: обиколка на Люксембург, Брюксел, Антверпен, Ротердам, Делфт, Хага, Австердам, Дрезден, при възможност – разходка в центъра на Братислава
  • водач от агенцията

Цената не включва:

  • входните такси за посещаваните туристически обекти
  • допълнителни екскурзии
  • разходките с корабчета