Делтата на р. Дунав

Програма

1 ден:
Отпътуване от Разград в 5.00, от Русе от Централна ЖП гара в 6.00 ч., в посока Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие – автобусна панорамна обиколка. Курортът е изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. На острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий.
Отпътуване за Тулча, наречен столица на „Дунавската делта“, а Сулинският ръкав – “ Главна улица на Делтата”. Настаняване в хотел 2/3* в Тулча.
16:00 Екскурзия с корабче по делтата на река Дунав – биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Туристическа програма в Тулча: скалата Хоратепе, на която в миналото се издигали три вятърни мелници, джамията Азизие, църквата “ Св. Никола“ – патрон на рибарите, археологически и исторически музей и Музей на делтата с аквариум.
Отпътуване за Констанца – третият по големина румънски град с най-голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Пешеходна туристическа програма включваща: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено през 1909 г. в стил арт нуво, площад „Овидий“ със стария римски Параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г, Свободно време в града около 1.5 часа. Следобед – отпътуване за България.

23.07.2022 г.

Цена

От Русе – 189 лв.
От Разград – 199 лв.

Отрпътуването от Разград е при мин. 10 човека.

Цената включва:
• Транспорт с автобус /микробус -3* – според записания брой туристи
• 1 нощувка със закуска в хотел -3 * в град Тулча
• Панорамна обиколка на Констанца, Тулча и Мамая.
• Екскурзоводско обслужване
• водач от фирмата
• Пътни и магистрални такси за пътуване през Румъния

Цената не включва:
• Входни такси за музеите и други обекти: Музей на делтата с аквариум 20 леи (5 леи студенти/ученици/ 10 пенсионери); Джамията – 10 леи,
• PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в съответната държава (ако се изискват такива към датата на пътуване);
• Разходка с корабче по делтата на река Дунав с включен рибен обяд– 30 евро. По време на обиколката се наблюдават птици, риби типични за дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера, пясъчни дюни
• Панорама на Мамая с Телегондола: около 30 леи/посока.
• медицинска застраховка – 4 лв./турист/.