ДВУДНЕВЕН ШОПИНГ ДО ЧОРЛУ И ОДРИН


Продължителност: 2 дни / 1 нощ

Вид транспорт:  Автобус

Маршрут: Русе – Велико Търново – Чорлу – Одрин – Велико Търново – Русе

Дати на отпътуване: 01.07.2023

Автобусна програма, 2 дни / 1 нощувка

Цена от: 170лв.

Програма:

Първи ден: Отпътуване в 00:00 ч. сутринта от „Дома на културата“ за Чорлу по маршрут.
Преминаване на българо-турската граница и се отправяме към Чорлу. Преди да навлезем в града ще посетим фабрка Тач. Тя е най-известната фабрика в града и една от главните причини Чорлу да е привлекателна дестинация за шопинг туризъм. От фабрика ТАЧ можем да си купим спално бельо, детско и бебешко, хавлии, халати, покривки и пердета с много високо качество и на много изгодни цени.
Отпътуване за Чорлу. Той е прочут промишлен и търговски център в района. Градът е известен в Турция с множеството си шивашки цехове специализирали се в шиенето на спално бельо и дънкови облекла, както и с кожарската и килимарската си индустрия. В Чорлу освен с шивашката си промишленоста има множество магазини и аутлети на световно известни модни брандове. Ще посетим аутлет – Avantaj Outlet Center.
 
След Avantaj Outlet Center се отправяме към града където ще имаме свободно време за покупки в моловете Orion Shopping Center и Trend Arena, които са един до друг, както и в супер маркет 5M Migros.  Тук има множество магазини на турски производители и на световни брандове за дрехи и други стоки. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Втори ден:  Закуска. Отпътуване за Одрин.
Като пристигнем се отправяме към Margi Outlet, който е удобно разположен на главния път на града, лесно достъпен от магистралата. Има поне 30 магазина, като най-интересният със сигурност е U.S. Polo. Дрехите са на доста по-ниски цени сравнено с U.S. Polo в България. Освен U.S. Polo Assassin, има магазини Adidas, Levis, Jack and Jones, LC Waikiki. Не свързано с дрехи, има различни магазини за домашни потреби, обувки, злато, козметика, електроника, детски магазини и т.н, както и няколко ресторанта където да хапнете евтино.
 
Свободно време за посещение на Синия пазар, който се намира точно зад Margi Outlet. Микс между Илиянци в София и Руския пазар в Пловдив. От там се пазаруват предимно плодове и зеленчуци, а в средата на пазара се намират маслини и турски сладки както и дрехи реплики на световни брандове. По желание може да се посети хранителният магазин Migros, който се намира близо до двата обекта.
След това се отправяме към търговиите, коите се намират на улица Mezarlik. Въпреки, че са практически на пътя, има много места за паркиране. Тук се продават евтино сапуни, прах за пране и всякакви препарати за дома. След като приключим с последните покупки се отправяме към Велико Търново и Русе.

Цена:
170 лв. на човек в двойна стая при минимум 17 души;
Доплащане за единична стая 30 лв.
С възможност за тръгване от Велико Търново

Цената включва:

  • Транспорт с автобус
  • 1 нощувка със закуска и вечеря хотел 3* в Чорлу
  • Безплатен wi-fi на разположение на гостите в хотела
  • Водач от Лиямар Травел по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро
  • Цената не включва:
  • Обед и вечеря
  • Входните такси ако има такива
  • Разходи от личен характер
  • Мед. застраховка за лица между 66 и 70 г. – 2,00 лв., между 71 и 75 г. – 4,00 лв. и между 76 – 80 г. – 8,00 лв.; над 80 г. – 10,00 лв.