Бургас- Аква калиде-Созопол-Беглик таш-Равадиново-Св.Анастасия

Програма:

1 ден. Отпътуване от Русе в 6:30 за Бургас. Край града се намира едно  малко известно и много интересно място – Акве Калиде. Туристическият комплекс включва редица обекти от най- ранната история на това райско място – внушителният град на траките Термополис,  светилището на трите нимфи,  римският и византийският периоди.Част от Акве Калиде е и реставрираната баня на султан Сулейман Великолепни, превърната в модерен музей. Тук ще  видим и интересният 3 Д филм за това уникално място. Разбира се  ще отдадем заслуженото и на уютното кафене и магазинчето за сувенири.От там до манастира „Света Богородица”  е близко. Тук мястото е уникално със своите целебни седем извора – седем различни по своя химически състав води, лекуващи различни физически и душевни  болки. Пристигане в Бургас следобед. Настаняване в хотел. Разходка в морската градина. Свободно време. Нощувка.

2 ден. Закуска. Отпътуване за Созопол. По пътя посещение на Замъка в Равадиново, чиято популярност нарастна значително през последните години. По време на разходката се виждат езеро с лебеди, малък зоопарк, приказни градини.

Созопол е един от най-старите градове по българското Черноморие и един от най-популярните морски курорти в страната. Красивият стар град и романтичната му атмосфера привличат много туристи от цял свят.Свободно време за разходка в старата част и крайбрежна зона.

Поосещение на уникалното тракийското светилище Беглик таш (пеша 20 минути в една посока по горски път) , една от най-посещаваните забележителности заради мистерията, в която е обвита. Мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ” се явява най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Представлява специфично подредени камъни в кръг върху скална повърхност, вярва се, че е изпълнявало различни функции, а именно – слънчев часовник, календар и храм.Връщане в Бургас около 17 ч. . Нощувка.

3 ден. Закуска .Отплаване с корабче в 10:00 ч. за остров Света Анастасия. Билетът се заплаща на самото корабче, а плаването продължана около 30 – 40 минути.
Божественият къс земя се намира югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия. Островът е изграден от вулканични скали, висок е 12 метра. На него се намира манастирът „Света Анастасия“. По европейски проект община Бургас превърна „Св. Анастасия“ в екоостров, който от май 2014 г. приема туристи. Старият манастир е пълен с атракции за малки и големи – от пиратски съкровища до манастирска боб чорба. Групата ще остане около 2 часа на острова. В 13 ч. акостиране в Бургас и отпътуване за Русе.

Цена: 210 лв

Дата : 24.05-26.05

Цената включва:

2 нощувки със закуски в хотел 3* центъра на Бургас

транспорт с лицензиран автобус

екскурзоводно обслужване от агенцията

застраховка

Цената не включва:

Входни такси по обектите

Аква Калиде – 6 лв, за студенти 3 лв

билет за корабче до Св. Анастасия – 16 лв

Замъка Равадиново – за група над 15 човека – 20 лв/ за деца до 7 год. Безплатно