Будапеща-Оршова-Дробета – Турну Северин -Крайова

Абонирайте се за нашият имейл бюлетин!

Дата: 27.04-01.05.2024

Вид транспорт: автобус от Русе

Програма:

1 ден. Отпътуване от Русе в 18 ч. Нощен преход.

2 ден.Пристигане в Будапеща по обяд. При възможност настаняване в хотел. Ако не е възможно, настаняването ще е след обиколката.

Панорамна обиколка на Будапеща с продължителност около 3,5-4 часа, като включва:

Площада на героите и неговото представяне, както и панорамно представяне на най-стария градски парк в света, с намиращия се на неговата територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, Зоопарка и Банята ‘Сечени’,бул. ‘Андраши‘ с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла – Будапещенската опера ; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa – едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света;Будайската крепост с Кралския дворец и дворцовата градина, както и новите архитектурни елементи на територията на Палата, реконструирани неотдавна по фото-документи, в рамките на Националната Програма Хаусман: декоративните фонтани на Замъка, новото превъплащение на двора Csikós с Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ще ни отведе към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта – ул. ‘Тарнок’, ще достигнем до Рибарските кули, с храма на Матяш и площада ‘Св.Троица’.

  • По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в автентичен унгарски ресторант с фолклорна програма в Будапеща.
    *Примерно меню:
    Включва: wellcome drink (чаша палинка/ракия) с погача, супа ( унгарски гулаш), основно ястие – пържола с гарнитура, и типичен унгарски десерт – ‘Шомлои галушка’ , нелимитирана консумация на бяло & червено вино и газирана вода. Фолклорна програма.

3 ден . Закуска. Полудневна екскурзия до Сентeндре.(допълнително заплащане,обща продължителност – 5 часа):Посещение в градчето на художниците и меката на музеите – Сентендре, отличаващо се със своята харизматична барокова атмосфера и колоритен средиземноморски стил.Престой – 2.5 часа. – Посещение на Музея на марципаните. – свободна разходка в района на главната улица ‘Богдани’ и крайбрежната алея с богата възможност за пазар на сувенири и произведения на приложното изкуство, а също така вкусно да се похапне в местните заведения. Връщане в Будапеща. Свободно време до вечерта. Нощувка.

4 ден. Закуска. Отпътуване към Румъния. Отпътуване за Оршова . По път разглеждаме втората по големина статуя в света след тази на Богородица в САЩ, а именно барелефът на последния цар на даките – Дечебал . Манастир Мраконя, наследник на един от най-старите румънски манастири потопен във водите на Дунав при строежа на хидровъзела Железни врати. Кратка почивка за снимки. При въсможност разходка с моторна лодка / 1 час – 50 леи/. Настаняване в хотел в Турну Северин вечерта. Нощувка.

5 ден. Закуска.Пешеходна разходка из центъра на града – Водната кула, Епископията, Средновековното Кале и др. Отпътуване за България. Разглеждане на централната част на Крайова.Един от големите Румънски градове, но и спокоен, с приятна атмосфера.Свободно време около час. Пристигане в Русе вечерта.

Цена: 469 лв за записани до 20.02, след тази дата 489 лв

Ценaта включва:

транспорт с комфортен автобус

2 нощувки със закуски в B&B Hotel Budapest City 3* – централен

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Дробета – Турну Северин

обзорна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод

посещение на Крайова и Оршова

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с лимит 5000 евро за лица до 65 год.
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя

Цената не включва:

Екскурзия до Сентендре – 20 евро/ човек при мин 20 записани
разходка с корабче в Будапеща 26 Евро/човек – с чаша шампанско и десерт
вечеря в унгарски ресторант- 42 Евро/ човек.
17 евро вечеря в Румъния
слушалки за обиколката в Будапеща – 2,5 евро
доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв
градска такса ако се изисква на място се плаща.
Доплащане за единична стая – на запитване
Разходи от личен характер
Обяди и вечери
Слушалки по време на екскурзиите (2,5 евро)
Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);