Балчик- Калиакра-Евксиноград- Овеч

29-30.05 , 11.09-12.09 – 109 лв
1 ден. Отпътуване в 07:00 от Русе за н. Калиакра. На носа има музей, ресторант, морски фар, морската радиолокационна станция, метеорологична станция и параклис.Отпътуване към Балчик.Разглеждане на дворец на румънската кралица Мария и прекрасната Ботаническа градина.Настаняване. Нощувка.

2 ден. Закуска. Отпътуване за Варна. Посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г. През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува на Евксиноград. Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешният си пленителен вид – специфична екосистема с много богата колекция от растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.

Отпътуване за Русе.Кратка почивка по пътя.Посещение на крепостта Овеч над Провадия – построена от византийци, достроявана от българи и турци.Крепостта е разположена на високо плато, откъдето се открива прекрасна гледка към Провадия и околните земи.

*Резиденция Евксиноград е обект с представителни функции и изпълнява с приоритет мероприятия на централните държавни органи, в случаите, когато съвпадат с мероприятия от частен характер. Ако резервацията за организирано посещение на Резиденция Евксиноград бъде отказана, ще бъдат посетени Побитите камъни или свободно време в морската градина във Варна.

Цената включва:

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Балчик

транспорт с автобус

водач от агенцията

застраховка до 65 г.

Цената не включва:

входни такси по обектите